I samarbete med FELIX

Krämig rotfruktssoppa med gräslök

30 m
4
Krämig rotfruktssoppa med gräslök

Gräddig och god soppa på rotfrukter och gräslök. Har du rotfrukter över i kylskåpet som bör ätas upp är det här en perfekt middag, du kan blanda vilka rotfrukter du vill! I det här receptet används kålrot, morot, palsternacka och potatis.

4 november 2016
30 m
4

Du behöver

  • 1 liten kålrot
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 3 potatisar
  • 1 stor gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Skala och skär alla rutfrukter i tärningar. Hacka löken.
  2. Fräs lök och rotfrukter i en stor kastrull med lite olja i några minuter.
  3. Pressa ner vitlöksklyftor och fräs ytterligare någon minut.
  4. Slå över vatten och tillsätt buljongtärningar. Låt soppan puttra i 15 minuter. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp på nytt.
  5. Servera soppan rykande het och toppa med gräslök.

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

Felix aubergine med sötpotatishummus
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX