Krämig rotfruktssoppa med gräslök

Krämig rotfruktssoppa med gräslök

10 ingredienser

30 m

Gräddig och god soppa på rotfrukter och gräslök. Har du rotfrukter över i kylskåpet som bör ätas upp är det här en perfekt middag, du kan blanda vilka rotfrukter du vill! I det här receptet används kålrot, morot, palsternacka och potatis.

Ingredienser

portioner
  • 1 kålrot, liten
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök (stor)
  • 3 klyftor vitlök
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • 1 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Skala och skär alla rutfrukter i tärningar. Hacka löken.
  2. Fräs lök och rotfrukter i en stor kastrull med lite olja i några minuter.
  3. Pressa ner vitlöksklyftor och fräs ytterligare någon minut.
  4. Slå över vatten och tillsätt buljongtärningar. Låt soppan puttra i 15 minuter. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp på nytt.
  5. Servera soppan rykande het och toppa med gräslök.
TIPS!