Krämig rotfruktssoppa med gräslök
Krämig rotfruktssoppa med gräslök
10 ingredienser
30 m
Gräddig och god soppa på rotfrukter och gräslök. Har du rotfrukter över i kylskåpet som bör ätas upp är det här en perfekt middag, du kan blanda vilka rotfrukter du vill! I det här receptet används kålrot, morot, palsternacka och potatis.
Ingredienser
- 1 kålrot, liten
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 3 potatisar
- 1 gul lök (stor)
- 3 klyftor vitlök
- 8 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl grädde
- 1 dl gräslök, hackad
Gör så här
- Skala och skär alla rutfrukter i tärningar. Hacka löken.
- Fräs lök och rotfrukter i en stor kastrull med lite olja i några minuter.
- Pressa ner vitlöksklyftor och fräs ytterligare någon minut.
- Slå över vatten och tillsätt buljongtärningar. Låt soppan puttra i 15 minuter. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp på nytt.
- Servera soppan rykande het och toppa med gräslök.
TIPS!