• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig rödbetshummus

Krämig rödbetshummus

2 steg att laga

6 ingredienser

10 m

Len och god rödbetshummus som får en extra krämig och syrlig smak av vegansk yoghurt! Hummus är ett bra sätt att få i sig sin dos av baljväxter, men för dig som tröttnat på originalversionen är det  här en snabb variant på förkokt rödbeta. Perfekt på bröd, till sallader och till maträtter.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 250 g kikärtor, kokta
  • 150 g färdigkokta rödbetor
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 1 dl Planti Greek Style Gurt Natural
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Spola av kikärterna i kallt vatten. Mixa kikärter, rödbetor, vitlök och gurt till en slät röra. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Tips! Testa att byta kikärtorna mot svenska gula ärtor eller vita bönor. Du kan också byta rödbetor mot inlagda grillade röd paprikor, soltorkade tomater eller färska örter för variation på din hummus.