Krämig rödbetshummus

Planti Krämig rödbetshummus
Foto: Planti

Krämig rödbetshummus

8

6 ingredienser

10 m

Len och god rödbetshummus som får en extra krämig och syrlig smak av vegansk yoghurt! Hummus är ett bra sätt att få i sig sin dos av baljväxter, men för dig som tröttnat på originalversionen är det  här en snabb variant på förkokt rödbeta. Perfekt på bröd, till sallader och till maträtter.​

läs mer
Planti greek style gurt produkt

Planti Greek Style Gurt

Allt du kan förvänta dig av en matgurt - fyllig, mild och härligt krämig.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 250 g kikärtor, kokta
  • 150 g färdigkokta rödbetor
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 dl Planti Greek Style Gurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Spola av kikärterna i kallt vatten. Mixa kikärter, rödbetor, vitlök och gurt till en slät röra. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Tips! Testa att byta kikärtorna mot svenska gula ärtor eller vita bönor. Du kan också byta rödbetor mot inlagda grillade röd paprikor, soltorkade tomater eller färska örter för variation på din hummus.
TIPS!
läs mer
Planti Snabb och krämig tomatsoppa

Fler tips från Planti!

Här hittar du fler goda vegorecept från Planti!

Läs mer