I samarbete med Planti Cooking

Krämig rödbetshummus

2 röster
10 m
4
Planti Krämig rödbetshummus
Foto: Planti

Len och god rödbetshummus som får en extra krämig och syrlig smak av vegansk yoghurt! Hummus är ett bra sätt att få i sig sin dos av baljväxter, men för dig som tröttnat på originalversionen är det  här en snabb variant på förkokt rödbeta. Perfekt på bröd, till sallader och till maträtter.

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g kikärtor, kokta
  • 150 g förkokta rödbetor
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 dl Planti Greek Style Gurt Natural
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Spola av kikärterna i kallt vatten. Mixa kikärter, rödbetor, vitlök och gurt till en slät röra. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Tips! Testa att byta kikärtorna mot svenska gula ärtor eller vita bönor. Du kan också byta rödbetor mot inlagda grillade röd paprikor, soltorkade tomater eller färska örter för variation på din hummus.
31 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...