• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig risotto med Philadelphia

Krämig risotto med Philadelphia
Philadelphia logga NY
Philadelphia logga NY

Krämig risotto med Philadelphia

6 steg att laga

13 ingredienser

30 min

En skvätt vin, lite fänkål och citron blir snabbt och enkelt en krämig risotto tillsammans med Philadelphia.

Sponsrat innehåll:

Räddad med Philadelphia! En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet. 

Philadelphia orginal vit

Ingredienser

4 portioner
  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 fänkål
  • olja, till stekning
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl vitt vin
  • ca 1 l grönsaksbuljong
  • 200 g Philadelphia Original
  • 100 g parmesanost
  • 8 rädisor
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g kallrökt lax, skivad
  • 0,5 citron, skalet
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök. Hacka även fänkålen fint. Spara fänkålsdillen till servering.
  2. Fräs lök och fänkål mjukt i en kastrull, utan att det tar färg. Tillsätt riset och stek med i någon minut.
  3. Slå över vinet och låt koka in. Tillsätt sedan buljongen i omgångar tills riset är färdigt. Det tar ca 15-20 minuter och riset får gärna ha kvar lite kärna i mitten.
  4. Ta av från värmen och vänd ner Philadelphia samt parmesanost.
  5. Skiva rädisorna fint och skär sockerärtor i mindre bitar.
  6. Toppa risotton med skivade rädisor, sockerärtor, lax och fänkålsdillen.