Krämig risotto med Philadelphia

5 röster
30 min
4
Krämig risotto med Philadelphia
Sponsrat innehåll:

Räddad med Philadelphia! En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet. 

Philadelphia orginal vit
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 fänkål
  • olja, till stekning
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl vitt vin
  • ca 1 l grönsaksbuljong
  • 200 g Philadelphia Original
  • 100 g parmesanost
  • 8 rädisor
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g kallrökt lax, skivad
  • 0,5 citron, skalet
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök. Hacka även fänkålen fint. Spara fänkålsdillen till servering.
  2. Fräs lök och fänkål mjukt i en kastrull, utan att det tar färg. Tillsätt riset och stek med i någon minut.
  3. Slå över vinet och låt koka in. Tillsätt sedan buljongen i omgångar tills riset är färdigt. Det tar ca 15-20 minuter och riset får gärna ha kvar lite kärna i mitten.
  4. Ta av från värmen och vänd ner Philadelphia samt parmesanost.
  5. Skiva rädisorna fint och skär sockerärtor i mindre bitar.
  6. Toppa risotton med skivade rädisor, sockerärtor, lax och fänkålsdillen.
23 mars 2020