Krämig risotto med Philadelphia

Krämig risotto med Philadelphia

13 ingredienser

30 min

En skvätt vin, lite fänkål och citron blir snabbt och enkelt en krämig risotto tillsammans med Philadelphia.

Räddad med Philadelphia!
Philadelphia orginal vit

Räddad med Philadelphia!

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 fänkål
  • olja, till stekning
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl vitt vin
  • ca 1 l grönsaksbuljong
  • 200 g Philadelphia Original
  • 100 g parmesanost
  • 8 rädisor
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g kallrökt lax, skivad
  • 0,5 citron, skalet
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök. Hacka även fänkålen fint. Spara fänkålsdillen till servering.
  2. Fräs lök och fänkål mjukt i en kastrull, utan att det tar färg. Tillsätt riset och stek med i någon minut.
  3. Slå över vinet och låt koka in. Tillsätt sedan buljongen i omgångar tills riset är färdigt. Det tar ca 15-20 minuter och riset får gärna ha kvar lite kärna i mitten.
  4. Ta av från värmen och vänd ner Philadelphia samt parmesanost.
  5. Skiva rädisorna fint och skär sockerärtor i mindre bitar.
  6. Toppa risotton med skivade rädisor, sockerärtor, lax och fänkålsdillen.
TIPS!
Räddad med Philadelphia!
Spaghetti med krämig köttfärssås

Räddad med Philadelphia!

Här har vi samlat smarta recept med Philadelphia och klassiska råvaror som på något vis alltid lyckas bli över.

Läs mer