I samarbete med Philadelphia

Krämig risotto med Philadelphia

1 röst
30 min
4
Krämig risotto med Philadelphia
Sponsrat innehåll:

Räddad med Philadelphia! En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet. 

Philadelphia orginal vit

En skvätt vin, lite fänkål och citron blir snabbt och enkelt en krämig risotto tillsammans med Philadelphia.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 fänkål
  • olja, till stekning
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl vitt vin
  • ca 1 l grönsaksbuljong
  • 200 g Philadelphia Original
  • 100 g parmesanost
  • 8 rädisor
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g kallrökt lax, skivad
  • 0,5 citron, skalet
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök. Hacka även fänkålen fint. Spara fänkålsdillen till servering.
  2. Fräs lök och fänkål mjukt i en kastrull, utan att det tar färg. Tillsätt riset och stek med i någon minut.
  3. Slå över vinet och låt koka in. Tillsätt sedan buljongen i omgångar tills riset är färdigt. Det tar ca 15-20 minuter och riset får gärna ha kvar lite kärna i mitten.
  4. Ta av från värmen och vänd ner Philadelphia samt parmesanost.
  5. Skiva rädisorna fint och skär sockerärtor i mindre bitar.
  6. Toppa risotton med skivade rädisor, sockerärtor, lax och fänkålsdillen.

Laddar fler recept...