Krämig risoni med citron, pesto och burrata

Zeta Krämig risoni med citron, pesto och burrata
Foto: Zeta

Krämig risoni med citron, pesto och burrata

12 ingredienser

20 min

Den här krämiga risonin är som en snabb variant av risotto! En fräsch rätt med pesto, citron, krämig mascarpone och burrata. Magiskt gott till både vardag och helg!

Zeta Burrata
Zeta burrata

Zeta Burrata

Zetas burrata är en mozzarella med krämig, gräddig fyllning. En riktig italiensk delikatess!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2,5 dl Zeta Risoni
  • 3 dl vatten
  • 0,5 kycklingbuljongtärning
  • 0,5 förp Zeta mascarpone
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 förp Zeta Burrata
  • 1 förp Zeta Pesto alla Genovese
  • 2 msk pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Pressa vitlöken och stek den varsamt i lite olivolja i någon minut, den ska inte få färg.
  2. Rör ner risoni och addera vatten och smulad kycklingbuljongtärning. Låt småputtra under omröring tills vätskan kokat bort till hälften och risonin börjat mjukna. Riv ner citronzest och pressa ner 1-2 tsk citronjuice.
  3. Rör ner mascarpone och smaka av med lite peppar. Låt småputtra tills risonin blivit genomvarm och härligt krämig.
  4. Rör ner 0,5 dl pesto strax innan servering. Toppa med burrata, droppa över lite extra pesto och strössla gärna över lite rostade pinjenötter. Servera!
TIPS!
Krämiga recept med ricotta och mascarpone
Krämig mascarpone med vitlök, örter och oliver

Krämiga recept med ricotta och mascarpone

Vad är skillnaden på ricotta och mascarpone och hur kan du använda dem?

Läs mer