Krämig räkpasta med färska tomater
Krämig räkpasta med färska tomater
15 ingredienser
30 min
Lyxigt god pastarätt med pappardelle, räkor, färska tomater, vitlök och chili i en krämig sås. Passar lika bra att laga i veckan för en guldkantad vardagsmiddag som till helgens middagsbjudning.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 200 g skalade räkor
- 400 g pappardelle
- 2 schalottenlökar
- 2-3 klyftor vitlök, stora
- 1 röd chilifrukt
- 6-8 romanticatomater
- 3 dl vitt vin
- 3-4 dl vispgrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
- smör
- salt
- svartpeppar, nymalen
Topping
- persilja, hackad
- ev chiliflakes
Gör så här
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chili och persilja.
- Skär tomaterna i kvartar.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg en rejäl klick smör i stekpanna och fräs schalottenlöken mjuk och glansig på medelhög värme.
- Tillsätt vitlök och chili och låt allt fräsa ihop några minuter.
- Vänd i tomaterna och låt gå med i pannan tills de mjuknar något.
- Tillsätt vinet och låt koka ned till hälften. Tillsätt sedan grädde och smulad buljongtärning. Låt koka ihop till önskad krämighet.
- Vänd till sist i räkor och persilja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Vänd ihop såsen med pastan och toppa med hackad persilja och ev lite chiliflakes.