Krämig pumpapasta med räkor och smak av salvia

Krämig pumpapasta med räkor och smak av salvia
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Krämig pumpapasta med räkor och smak av salvia

2

6 steg att laga

16 ingredienser

1 h

Pasta är alltid en vinnande rätt till middag. Den här krämiga versionen med pumpa och räkor blir snabbt en ny favorit!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g butternutpumpa
  • 2 dl havregrädde
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk torkad salvia
  • 2 msk färsk salvia
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g färsk pasta (glutenfri)
  • 2 dl kokvatten
  • 400 g färska räkor
  • 65 g babyspenat

Servering

  • parmesanost
  • sötmandel, rostade
  • sidfläsk, stek (eller bacon)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Skala och skär pumpan i tärningar.
  3. Blanda grädde, vitlök, grönsaksfond, kanel, salvia och färsk salvia i en ugnssäker form. Lägg i pumpan. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk, ca 40 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl av kokvattnet (för 4 port). Blanda detta med pumpan.
  5. Blanda allt med den nykokta pastan. Blanda till sist i räkorna och spenaten försiktigt.
  6. Servera med finriven parmesan, mandlar och sidfläsk.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer