Krämig pumpapasta med räkor och smak av salvia

Krämig pumpapasta med räkor och smak av salvia
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Krämig pumpapasta med räkor och smak av salvia

16 ingredienser

1 h

Pasta är alltid en vinnande rätt till middag. Den här krämiga versionen med pumpa och räkor blir snabbt en ny favorit!

Ingredienser

portioner
  • 600 g butternutpumpa
  • 2 dl havregrädde
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk torkad salvia
  • 2 msk färsk salvia
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g färsk pasta (glutenfri)
  • 2 dl kokvatten
  • 400 g färska räkor
  • 65 g babyspenat

Servering

  • parmesanost
  • sötmandel, rostade
  • sidfläsk, stek (eller bacon)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Skala och skär pumpan i tärningar.
  3. Blanda grädde, vitlök, grönsaksfond, kanel, salvia och färsk salvia i en ugnssäker form. Lägg i pumpan. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk, ca 40 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl av kokvattnet (för 4 port). Blanda detta med pumpan.
  5. Blanda allt med den nykokta pastan. Blanda till sist i räkorna och spenaten försiktigt.
  6. Servera med finriven parmesan, mandlar och sidfläsk.