Krämig pepparrotssill med öl och lime

POPULÄRT
Krämig pepparrotssill med öl och lime
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Krämig pepparrotssill med öl och lime

30

5 steg att laga

15 ingredienser

20 min

Krämig sill med sting från pepparrot och friskhet från lime som du enkelt rör ihop och kan servera direkt.  

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 rött äpple
  • 5 cm purjolök, från den gröna delen
  • ca 5 cm färsk pepparrot
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl färskost
  • 1 limefrukt
  • ca 3 msk mörk öl
  • 1 msk honung
  • persilja, till garnering
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • vitpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna mindre skivor. Strimla purjolöken. Skala och riv pepparroten fint.
  2. Lägg det hackade (spara gärna lite rödlök till garnering) och rivna i en skål. Blanda med crème fraiche, färskost och yoghurt.
  3. Tillsätt finrivet limeskal, färskpressad limesaft, öl och honung.
  4. Häll av och skär sillen i 2 cm stora bitar på snedden. Blanda med röran. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera med rödlök och hackad persilja.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer