Krämig pasta med pumpa och salvia

18 röster
30 min
4
Krämig pasta med pumpa och salvia
Foto: TV4

Snabb, enkel och jättegod vardagspasta där ugnsrostad pumpa möter salvia i en krämig sås gjord på växtbaserad grädde. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta
  • 600 g pumpa, t ex butternut
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5-1 tsk chili flakes
  • 200 g savoykål
  • 2,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
  • 1 kruka färsk salvia
  • 2 msk pumpafrön
  • olivolja
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader grill.
  2. Dela och kärna ur pumpan, behåll gärna skalet på. Skär pumpan i små bitar.
  3. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och salta. Rosta i 15-20 minuter tills gyllene.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara lite av pastavattnet.
  5. Hacka salvian. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Stek den gula löken i olja tills den är mjuk.
  6. Tillsätt vitlöken och nästan all salvia (spara lite till garnering) till löken och fräs ytterligare lite.
  7. Skär kålen tunt.
  8. Tillsätt grädden och chiliflakes till löken. Låt koka ihop lite.
  9. Rör ner kål, pasta och pumpa och lite pastavatten i såsen. Rör runt så allt blandas.
  10. Smaka av och strö över pumpafrön och resten av salvian vid servering.
  11. Glöm inte att matsortera rester från pumpan och salvia samt skal från lök och vitlök för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga pumpapasta. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...