Krämig matjessill med ajvar, chili och vitlök

Krämig matjessill med ajvar, chili och vitlök
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Krämig matjessill med ajvar, chili och vitlök

8 ingredienser

20 min

Utan sill inget liv menar Ernst. Här är en krämig variant på matjessill  du rör ihop på nolltid smaksatt med ajvar, chili och vitlök.

Ingredienser

  • 400 g hela matjessillfiléer
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk honung
  • 2-3 salladslökar
  • 2 msk citron, saft

Gör så här

  1. Häll av sillen. Skär den i cm-stora bitar på snedden.
  2. Dela och skär chilifrukten i fina strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken fint.
  3. Blanda ihop crème fraiche, ajvar, honung och citron. Tillsätt salladslök, vitlök och sillbitar. Vänd runt försiktigt och lägg upp i serveringsskål.