Krämig matjessill med ajvar, chili och vitlök

166 röster
20 min
Krämig matjessill med ajvar, chili och vitlök
Foto: Mikael Göransson
20 min

Du behöver

  • 400 g hela matjessillfiléer
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk honung
  • 2-3 salladslökar
  • 2 msk citron, saft

Gör så här

  1. Häll av sillen. Skär den i cm-stora bitar på snedden.
  2. Dela och skär chilifrukten i fina strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken fint.
  3. Blanda ihop crème fraiche, ajvar, honung och citron. Tillsätt salladslök, vitlök och sillbitar. Vänd runt försiktigt och lägg upp i serveringsskål.
13 december 2018