Krämig matjessill med ajvar, chili och vitlök

157 röster
20 min
Krämig matjessill med ajvar, chili och vitlök
Foto: Mikael Göransson

Utan sill inget liv menar Ernst. Här är en krämig variant på matjessill  du rör ihop på nolltid smaksatt med ajvar, chili och vitlök. 

Visa mer
20 min

Du behöver

  • 400 g hela matjessillfiléer
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 röd chilifrukt, t ex spansk peppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk honung
  • 2-3 salladslökar
  • 2 msk citronsaft

Gör så här

  1. Häll av sillen. Skär den i cm-stora bitar på snedden.
  2. Dela och skär chilifrukten i fina strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken fint.
  3. Blanda ihop crème fraiche, ajvar, honung och citron. Tillsätt salladslök, vitlök och sillbitar. Vänd runt försiktigt och lägg upp i serveringsskål.
13 december 2018

Laddar fler recept...