Krämig löksill

Krämig löksill
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Krämig löksill

9 ingredienser

15 min + 2 h

"Sill, lagrad krämig ost, krispig saltad gurka och färska örter är en somrig och fräsch kombination. Kindagurka är en skyddad östgötsk specialitet, den färsksaltade gurkan är något krispigare än vanlig saltgurka och har en egen karaktäristisk smak. Både gurkan och den lagrade osten Guldklimp kan vara svåra att få tag i, men alternativen fungerar utmärkt." /Fredrik Eriksson

Ny kokbok: Sommaren är min
Sommaren är min omslag

Ny kokbok: Sommaren är min

Receptet kommer ur "Sommaren är min - Astrid Lindgrens sommarkokbok"

Läs mer

Ingredienser

portioner5 - 6
  • 250 g löksill
  • 50 g Kindagurka, tärnad och färsksaltad (eller saltgurka)
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl smetana
  • 50 g lagrad ost, riven (gärna Guldklimp, eller Västerbottenost)
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk persilja, finhackad
  • rågbröd (eller knäckebröd)

Gör så här

  1. Häll av löksillen och låt den rinna av ordentligt, gärna ett par timmar.
  2. Blanda sill, gurka, majonnäs, smetana, hälften av den rivna osten och örterna (spara lite till garnering).
  3. Lägg upp sillen och toppa med resten av osten och örterna.
  4. Servera sillen med rågbröd eller ett gott knäckebröd.