Krämig kokosramen med smörbrynt majs

NYHET
Krämig kokosramen med smörbrynt majs
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Krämig kokosramen med smörbrynt majs

19 ingredienser

40 min

En värmande middag med ramennudlar i en krämig och smakrik buljong. Extra matig och mättande blir soppan med majs stekt i brynt smör, krispiga grönsaker som pak choi och haricots verts samt mjukkokt ägg och tofu. Toppa med chiliolja vid servering för lite skön hetta.

Ingredienser

portioner
  • 2 port ramennudlar

Buljong

  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 4 klyftor vitlök, riven
  • 4 salladslökar, finhackad,
  • 3 msk vit misopasta
  • 2 msk tahinipasta
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • rapsolja, till stekning

Smörbrynt majs

  • 2 dl majs
  • 2 msk smör

Till servering

  • 1 pak choi, delad
  • 1 dl haricots verts
  • 1 nori
  • 150 g tofu, delad och skivad
  • 2 msk chiliolja
  • 2 ägg, delade och kokta i ca 7 minuter

Gör så här

  1. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull kastrull. Lägg i vitlök, ingefära och salladslök, fräs under omrörning ca 1 minut. Sänk värmen till medel och ha i miso, tahini och, fräs ytterligare ca 1 minut.
  2. Häll i grönsaksbuljong, kokosmjölk, soja och sesamolja. Låt småkoka ca 10 minuter.
  3. Tillsätt nu pak choi, haricots verts och tofu. Låt koka ytterligare 2-3 min. Smaka upp buljongen med ev mer salt, socker eller soja.
  4. Stek majsen i smöret i en stekpanna på medelhög värme så att den får lite färg.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg dem i skålar och över buljongen, se till att få med lite av varje. Toppa med noriblad, chiliolja, salladslök, brynt majs och ägghalvor. Slurpa i dig nudlarna och njut!