Krämig gubbröra på tunnbröd

Foto: Tv4
Krämig gubbröra på tunnbröd
9 ingredienser
15 m
Den här krämiga röran passar perfekt som en god aptitretare innan middagen.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 0,5 l vatten
- 2 ägg
- 0,5 rödlök
- 55 g ansjovisfilé
- 2 msk majonnäs
- 1 msk gräslök, finklippt
- salt
- peppar
- tunnbröd (hårt)
Gör så här
- Koka äggen i 10 minuter.
- Under tiden som äggen kokar hackar du rödlöken fint.
- Häll av spadet från ansjovisfiléerna.
- Skölj äggen i kallt vatten när äggen är klara. Skala och hacka dem i mindre bitar. Eller använd en äggskärare.
- Skär ansjovisfiléerna i små bitar.
- Blanda ägghack, ansjovisbitar och rödlök i en bunke tillsammans med majonnäs.
- Tillsätt gräslöken samt salt och peppar efter behag.
- Bryt hårt tunnbröd i bitar och servera med en klick gubbröra.