Krämig gubbröra på tunnbröd

Krämig gubbröra på tunnbröd
Foto: Tv4

Krämig gubbröra på tunnbröd

1

9 ingredienser

15 m

Den här krämiga röran passar perfekt som en god aptitretare innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 l vatten
  • 2 ägg
  • 0,5 rödlök
  • 55 g ansjovisfilé
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk gräslök, finklippt
  • salt
  • peppar
  • tunnbröd (hårt)

Gör så här

  1. Koka äggen i 10 minuter.
  2. Under tiden som äggen kokar hackar du rödlöken fint.
  3. Häll av spadet från ansjovisfiléerna.
  4. Skölj äggen i kallt vatten när äggen är klara. Skala och hacka dem i mindre bitar. Eller använd en äggskärare.
  5. Skär ansjovisfiléerna i små bitar.
  6. Blanda ägghack, ansjovisbitar och rödlök i en bunke tillsammans med majonnäs.
  7. Tillsätt gräslöken samt salt och peppar efter behag.
  8. Bryt hårt tunnbröd i bitar och servera med en klick gubbröra.