Krämig fiskgryta med tomat och saffran

Cirio Krämig fiskgryta med tomat och saffran
Foto: Köket.se

Krämig fiskgryta med tomat och saffran

21 ingredienser

30 min

En värmande och krämig fiskgryta med smak av solmogna tomater, saffran och timjan. Toppa med räkor, en klick aioli och servera med några skivor bröd. Ljuvligt!

Cirio - Autentico Italiano
Cirio finkrossade tomater finissima tetra produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 390 g Cirio finkrossade tomater Finissima
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 schalottenlökar
  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 8 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Servering

  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 skivor bröd, rostat

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlök tunt. Skiva schalottenlök och fänkål. Skär moroten i slantar eller kvartar.
  2. Fräs lök, fänkål och morot i en stor gryta tills det blivit glansigt. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare någon minut. Rör ner tomatpuré och låt rostas med grönsakerna en liten stund. Slå på vitt vin och koka in.
  3. Tillsätt Cirio finkrossade tomater, saffran, vatten, fond, grädde och timjan. Koka ihop 5-10 minuter.
  4. Skär under tiden fisken i grytbitar. Tillsätt fisken i grytan och låt koka 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ihop majonnäs med en klyfta riven vitlök. Smaka av med salt.
  6. Toppa soppan med räkorna, vitlöksmajonnäsen och servera gärna med lite rostat bröd.
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Pankofriterad burrata i tomatsås

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina?

Läs mer