Laxceviche

1h 10 min
6
Laxceviche
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En elegant förrätt med smak av Sydamerika!

Ceviche är en fiskrätt från Sydamerika och betyder att man gravar rå fisk i citron- eller limesaft.

8 maj 2008
1h 10 min
6

Du behöver

  • 250 g laxfilé (fryst)
  • 4 st lime (saften)
  • 0,33 st gurka
  • 1 st avokado
  • 1 st spansk peppar
  • salt
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Tärna laxen i centimetertjocka kuber och lägg dem i en skål. Pressa över limesaft och låt dra i 1 timme.
  2. Skala, dela och kärna ur gurkbiten och avokadon. Finhacka den spanska pepparn.
  3. Blanda alla ingredienser med laxen. Krydda med salt och finhacka välsköljd koriander över.
Kommentera receptet

Fler goda recept