Laxceviche

Laxceviche
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Laxceviche

11

7 ingredienser

1h 10 min

En elegant förrätt med smak av Sydamerika!

Ceviche är en fiskrätt från Sydamerika och betyder att man gravar rå fisk i citron- eller limesaft.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 250 g laxfilé (fryst)
  • 4 limefrukter, saften
  • 0,33 gurka
  • 1 avokado
  • 1 spansk peppar
  • salt
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Tärna laxen i centimetertjocka kuber och lägg dem i en skål. Pressa över limesaft och låt dra i 1 timme.
  2. Skala, dela och kärna ur gurkbiten och avokadon. Finhacka den spanska pepparn.
  3. Blanda alla ingredienser med laxen. Krydda med salt och finhacka välsköljd koriander över.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

7 grymma tillbehör till burgaren

Från tryffelmajonnäs till krämig coleslaw

Läs mer