Kräftcheesecake med västerbottensost
Kräftcheesecake med västerbottensost
13 ingredienser
30 m + tid i kyl
Kräftsäsongen är igång och en kräftcheesecake med kavringsbotten är ett måste att testa i år!
Ingredienser
Botten
- 100 g smör
- 300 g kavring
Cheesecake
- 300 g färskost (helst Philadelphia för den är mest stabil)
- 100 g crème fraîche
- 100 g Västerbottensost, fint riven
- 200 g kräftstjärt, grovt hackade
- 1 dl dill, hackad (färsk eller frusen)
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk citronsaft
- salt
- peppar
Servering
- 100 kräftstjärtar
- krondill
Gör så här
Botten
- Bryn smöret och låt det svalna något.
- Lägg brödet i en mixer och mixa till smulor.
- Blanda samman brödsmulorna med det brynta smöret.
- Lägg brödet i botten av en form med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter. Tryck till brödet så att det blir en jämn och fast botten. Använd gärna tårtplast för en finare kant.
Cheesecake
- Vispa ihop färskost och crème fraîche till en jämn och fast massa.
- Vänd i fint riven ost, hackade kräftstjärtar, dill, dijonsenap och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut blandningen på kavringsbotten och stryk till en jämn yta.
- Ställ cheesecaken i kylen i 3-4 timmar tills den har satt sig.
- Lossa cheesecaken från formen. Dra med den platta ytan på en kniv eller en palett runt kanten så att den blir jämn.
Servering
- Lägg kräftstjärtarna som en krans på toppen av cheesecaken och dekorera med krondill.
- Servera kall.