Kräftcheesecake med dill och citron

Kräftcheesecake med dill och citron
Foto: Tv4

Kräftcheesecake med dill och citron

Av: Simon - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 m

Kräftcheesecake med dill och citron är enkel att göra och passar perfekt som festlig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 250 g kavring
  • 100 g smör

Fyllning

  • 4 blad gelatin
  • 500 g färskost
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 170 g kräftstjärt
  • 80 g stenbitsrom
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 2 krm salt
  • 2 peppar

Garnering

  • kräftstjärt
  • stenbitsrom
  • dill
  • citron

Gör så här

Botten

  1. Mixa brödet till smulor och blanda med smält smör. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen under tiden fyllningen görs.

Fyllning

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Rör ihop färskost, crème fraiche och dill. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme tillsammans med 0,5 dl av fyllningen. Rör ner det smälta gelatinet i fyllningen.
  3. Hacka kräftstjärtarna och blanda ner dem tillsammans med dill och hälften av stenbitsrommen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Häll fyllningen i formen och låt stå kallt i minst 5 timmar, gärna över natten. Garnera med kräftstjärtar, dill och citron.