Krabbsoppa

Krabbsoppa

14 ingredienser

2 h

En krämig krabbsoppa gjord från grunden är en riktigt lyxig rätt att servera både som förrätt, huvudrätt eller som sås till andra råvaror.

Ingredienser

portioner
  • 2 kg krabba
  • 200 g morot, skalade och tärnad
  • 200 g purjolök, hackad
  • 1 cm persiljerot, i tärning
  • 200 g stjälkselleri, i kuber
  • 3 kvistar dill
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 2 hela nejlikor
  • solrosolja (för stekning)
  • vatten (för kokning)
  • 0,5 l vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Värm oljan i en stor kastrull och bryn krabborna noggrant.
  2. Tillsätt örter, lök och resterande kryddor. Bryn blandningen i pannan med krabborna ca 3-4 minuterna.
  3. Tillsätt vatten så att det täcker innehållet i pannan. Koka upp och skumma av under tillagningen. Koka i cirka 2 timmar och lämna sedan fonden i pannan ett par timmar.
  4. Sikta krabbfonden och sila bort skal och örter.
  5. Reducera fonden tills den har en stark smak och mörkbrun färg.
  6. Lägg nu till grädden och reducera ytterligare tills soppan är krämig och full av smak. Krydda med salt och vitpeppar