Krabbsallad med svamp
Krabbsallad med svamp
22 ingredienser
30 m
Krabbsallad med karljohansvamp, jordärtskocka och en god dressing kan förgylla vilken dag som helst. Varför inte förgylla helgen med den här festliga rätten?
Se Håkan Thörnström laga receptet

Ingredienser
Krabbsallad
- 1 stjälk stjälkselleri
- 1 äpple (svenskt)
- 1 knippe salladslök
- 1 grapefrukt
- 400 g krabbkött
- 3 msk majonnäs
- salt
- peppar
Jordärtskocka
- 300 g jordärtskocka
- 2 dl grädde
- salt
- peppar
Dressing
- 1 dl PX-vinäger
- 3 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Svamp
- 200 g karljohansvamp
- 50 g osaltat smör
- salt
- peppar
Servering
- 1 granatäpple
- 1 knippe färsk körvel
Gör så här
Krabbsallad
- Skär blekselleri, äpple, salladslök och grapefruktkött i små bitar.
- Blanda bitarna med krabbkött och majonnäs. Salta och peppra.
Jordärtskocka
- Skala jordärtskockan och dela den i bitar.
- Förväll bitarna i lättsaltat vatten i 5 minuter.
- Häll av vattnet och slå på grädden. Koka jordärtskockan mjuk i grädden.
- Mixa jordärtskockan och grädden slätt med en mixer. Salta och peppra.
Dressing
- Koka ihop vinägern till hälften och låt den svalna. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Svamp
- Dela och stek svampen i smör. Salta och peppra.
Servering
- Servera med granatäpple och körvel.