Krabbsallad med svamp

koket.se
Krabbsallad med svamp
Foto: Tv4
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Krabbsallad med svamp

22 ingredienser

30 m

Krabbsallad med karljohansvamp, jordärtskocka och en god dressing kan förgylla vilken dag som helst. Varför inte förgylla helgen med den här festliga rätten?

Se Håkan Thörnström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Krabbsallad

  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 äpple (svenskt)
  • 1 knippe salladslök
  • 1 grapefrukt
  • 400 g krabbkött
  • 3 msk majonnäs
  • salt
  • peppar

Jordärtskocka

  • 300 g jordärtskocka
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 1 dl PX-vinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Svamp

  • 200 g karljohansvamp
  • 50 g osaltat smör
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 granatäpple
  • 1 knippe färsk körvel

Gör så här

Krabbsallad

  1. Skär blekselleri, äpple, salladslök och grapefruktkött i små bitar.
  2. Blanda bitarna med krabbkött och majonnäs. Salta och peppra.

Jordärtskocka

  1. Skala jordärtskockan och dela den i bitar.
  2. Förväll bitarna i lättsaltat vatten i 5 minuter.
  3. Häll av vattnet och slå på grädden. Koka jordärtskockan mjuk i grädden.
  4. Mixa jordärtskockan och grädden slätt med en mixer. Salta och peppra.

Dressing

  1. Koka ihop vinägern till hälften och låt den svalna. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Svamp

  1. Dela och stek svampen i smör. Salta och peppra.

Servering

  1. Servera med granatäpple och körvel.