Krabbkroketter med morot- och ingefärspuré
Krabbkroketter med morot- och ingefärspuré
20 ingredienser
20 m
Har du testat att göra kroketter på krabba? Det kan bli en ny festlig helgfavorit!
Se Håkan Thörnström laga receptet

Ingredienser
Krabbkroketter
- 200 g krabbkött, rensat
- 500 g potatis, kokt och riven
- 1 knippe gräslök
- 100 g prästost (lagrad)
- 1 msk olivolja
- tabasco
- salt
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl pankoströbröd
- 1 l matolja
Puré
- 300 g morot
- 40 g färsk ingefära
- 1 dl grönsaksbuljong
- 1 dl vitt vin
- 1 bit röd chilifrukt
- 50 g osaltat smör
Servering
- 2 äpplen
- 1 knippe färsk koriander
- olivolja
Gör så här
Krabbkroketter
- Blanda krabbkött med kokt riven potatis, finskuren gräslök, riven ost, olivolja, tabasco och salt.
- Forma smeten till bollar.
- Dubbelpanera bollarna i mjöl, ägg och pankoströbröd.
- Fritera bollarna i olja som är 170 grader i ca 3 minuter, eller tills de får en gyllenbrun yta.
- Låt kroketterna rinna av på hushållspapper och avsluta ned att salta dem.
Puré
- Skala och skiva morot och ingefära.
- Koka bitarna mjuka i buljong och vin.
- Mixa sedan till en slät puré. Smaksätt med finhackad chilifrukt och salt. Rör slutligen ner smöret i purén.
Servering
- Garnera kroketterna och purén med råa stavar av äpple och grovhackad koriander. Avsluta med att rippla lite god olivolja över anrättningen.