Krabbkroketter med morot- och ingefärspuré

koket.se
Krabbkroketter med morot- och ingefärspuré
Foto: Tv4
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Krabbkroketter med morot- och ingefärspuré

20 ingredienser

20 m

Har du testat att göra kroketter på krabba? Det kan bli en ny festlig helgfavorit!

Se Håkan Thörnström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Krabbkroketter

  • 200 g krabbkött, rensat
  • 500 g potatis, kokt och riven
  • 1 knippe gräslök
  • 100 g prästost (lagrad)
  • 1 msk olivolja
  • tabasco
  • salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 l matolja

Puré

  • 300 g morot
  • 40 g färsk ingefära
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 bit röd chilifrukt
  • 50 g osaltat smör

Servering

  • 2 äpplen
  • 1 knippe färsk koriander
  • olivolja

Gör så här

Krabbkroketter

  1. Blanda krabbkött med kokt riven potatis, finskuren gräslök, riven ost, olivolja, tabasco och salt.
  2. Forma smeten till bollar.
  3. Dubbelpanera bollarna i mjöl, ägg och pankoströbröd.
  4. Fritera bollarna i olja som är 170 grader i ca 3 minuter, eller tills de får en gyllenbrun yta.
  5. Låt kroketterna rinna av på hushållspapper och avsluta ned att salta dem.

Puré

  1. Skala och skiva morot och ingefära.
  2. Koka bitarna mjuka i buljong och vin.
  3. Mixa sedan till en slät puré. Smaksätt med finhackad chilifrukt och salt. Rör slutligen ner smöret i purén.

Servering

  1. Garnera kroketterna och purén med råa stavar av äpple och grovhackad koriander. Avsluta med att rippla lite god olivolja över anrättningen.