Krabbkakor med sötsur sås

Krabbkakor med sötsur sås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krabbkakor med sötsur sås

15 ingredienser

De här små krabbkakorna är väldigt mjuka i både smak och konsistens, och den sötsura chilisåsen sätter lite extra sprätt på anrättningen. Använd kolja, torsk eller gör. Hittar du den stora, mer exklusiva king crab så passar det utmärkt i den här rätten. Servera som förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 200 g rensat krabbkött
  • 150 g vit fisk, fast, kall kokt
  • 1 ägg
  • 0,5 gul lök (liten)
  • 0,5 röd paprika
  • 120 g brödtärningar
  • 0,5 dl crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning
  • gräslök, finskuren, till garnering

Sötsur sås:

  • 3 msk sweet chilisås
  • 3 msk limefrukt, saft, pressad
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk koriander, hackad

Gör så här

  1. Sötsur sås: Vispa ihop sweet chili-sås, limesaft, ingefära och koriander.
  2. Skala och finhacka löken och tärna paprikan. Krama ur fisk- och krabbköttet och lägg det i en stor bunke. Lägg i lök, paprika och brödtärningar och blanda ner ägg och crème fraiche. Rör allt till en grov smet och krydda med salt och peppar.
  3. Forma krabbsmeten till små biffar, 30–50 g/st, och stek dem på medelhög värme i smör. Lägg upp krabbkakorna på tallrik, strö över gräslök och servera såsen till.