Krabbgunkan - sushi med krabbröra

5 bitar
5 bitar

Du behöver

  • 0,5 kokt krabba
  • 1 ark nori
  • 1 msk japansk soja
  • 4 salladslökar
  • 1 msk smör
  • ca 75 g kokt sushiris

Gör så här

  1. Klipp norin i 5 remsor mot linjerna i arket.
  2. Rensa krabban och smaksätt den med soja. Skär det gröna på salladslökarna i cirka 2 cm långa tändsticksstora strimlor (julienne). Stek roten från salladslöken i smör tills den är karamelliserad och krispig.
  3. Blöt ena handen lätt med vatten och forma cirka 15 g kokt ris till en liten avlång risboll. Fäst noriremsan runt riset. Lägg i en sked krabbkött och toppa med salladslök och stekt salladslöksrot.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept