Krabbgunkan - sushi med krabbröra

Frida Ronge

Krabbgunkan - sushi med krabbröra

6 ingredienser

Sushibitar med en riktigt god röra på krabba, salladslök och soja. Använd Fridas recept på sushiris till bitarna.

Ingredienser

portioner stycken
  • 0,5 krabba, kokt
  • 1 ark nori
  • 1 msk japansk soja
  • 4 salladslökar
  • 1 msk smör
  • ca 75 g sushiris, kokt

Gör så här

  1. Klipp norin i 5 remsor mot linjerna i arket.
  2. Rensa krabban och smaksätt den med soja. Skär det gröna på salladslökarna i cirka 2 cm långa tändsticksstora strimlor (julienne). Stek roten från salladslöken i smör tills den är karamelliserad och krispig.
  3. Blöt ena handen lätt med vatten och forma cirka 15 g kokt ris till en liten avlång risboll. Fäst noriremsan runt riset. Lägg i en sked krabbkött och toppa med salladslök och stekt salladslöksrot.