Krabba i zucchiniblomma med örtsallad

Fyllda zucchiniblommor med örtsallad
Foto: TV4
Marion Ringborg - KK 2019
Marion Ringborg - KK 2019

Krabba i zucchiniblomma med örtsallad

20 ingredienser

40 m

Friterade zucchiniblommor fyllda med krämig krabbröra, serveras med dressad örtsallad. En vacker och lyxig förrätt.

Ingredienser

portioner

Zucchiniblommor

  • 160 g krabba (gärna svensk)
  • 1 citron
  • 1 röd chilifrukt
  • olivolja (av god kvalitet)
  • 30 g crème fraîche
  • 8 zucchiniblommor

Frityrsmet

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl vatten
  • 1 äggvita
  • 6 dl frityrsmet

Örtsallad

  • 1 zucchini
  • 50 g blomsterkrasse
  • 50 g färsk mynta
  • 20 g tagetes
  • 10 g honung
  • 1 citron
  • flingsalt
  • olivolja (av god kvalitet)

Gör så här

Zucchiniblommor

  1. Plocka ur köttet ur krabban. Blanda krabbköttet med en citron, hackad chili, god olivolja och crème fraiche.
  2. Öppna upp blommorna och plocka ut den lilla knoppen i mitten av blomman. Fyll sedan blommorna med krabbröran och skruva åt blomman lite så den stängs. Låt stå i kyl fram till fritering.

Örtsallad

  1. Råhyvla zucchini ner i en bunke tillsammans med örterna.
  2. Mixa olivolja, honung, citron och flingsalt till en dressing.
  3. Dressa örtsalladen precis innan servering.

Fritering

  1. Vispa samman mjöl, bakpulver, salt, och vatten till en slät frityrsmet. Vispa sedan äggvitan till ett fast skum och vänd ner vitan i smeten.
  2. Värm oljan till 180 grader. Doppa blommorna i smeten och fritera de fått en gyllenbrun färg.
  3. Servera genast tillsammans med örtsalladen.