Krabba i rotfruktbuljong
Krabba i rotfruktbuljong
16 ingredienser
30 m
Krabba i rotfruktbuljong med tomat och basilika är både välsmakande, enkelt och festligt att bjuda på. En riktig fullpoängare med andra ord!
Se Håkan Thörnström laga receptet

Ingredienser
Krabba i buljong
- 1 bit rotselleri
- 1 morot
- 3 tomater
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 1 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 1 lagerblad
- 1 förp äggnudlar
- 400 g krabbkött
Basilikaolja
- 1 knippe basilika
- 1 dl solrosolja
- salt
- peppar
Servering
- 100 g Arla Unika gammelknas, (ost)
- 1 tsk citronsaft
Gör så här
Krabba i buljong
- Skala och skär rotfrukterna i små tärningar.
- Mixa tomat, lök, vitlök, vatten och vin.
- Sila tomatmixen och koka sedan rotfrukterna mjuka i tomatbuljongen. Tillsätt lagerblad.
- Krossa nudlarna och låt dem koka med i buljongen.
- Vänd slutligen i krabbköttet.
Basilikaolja
- Mixa all basilika med oljan. Sila av den gröna oljan. Salta och peppra.
Servering
- Servera soppan i koppar eller annan djup tallrik.
- Rippla över basilikaoljan och riv över osten på buljongen.
- Droppa till sist över lite citronsaft.