Krabba i rotfruktbuljong

koket.se
Krabba i rotfruktsbuljong
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Krabba i rotfruktbuljong

16 ingredienser

30 m

Krabba i rotfruktbuljong med tomat och basilika är både välsmakande, enkelt och festligt att bjuda på. En riktig fullpoängare med andra ord!

Se Håkan Thörnström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Krabba i buljong

  • 1 bit rotselleri
  • 1 morot
  • 3 tomater
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 1 förp äggnudlar
  • 400 g krabbkött

Basilikaolja

  • 1 knippe basilika
  • 1 dl solrosolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • 100 g Arla Unika gammelknas, (ost)
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

Krabba i buljong

  1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar.
  2. Mixa tomat, lök, vitlök, vatten och vin.
  3. Sila tomatmixen och koka sedan rotfrukterna mjuka i tomatbuljongen. Tillsätt lagerblad.
  4. Krossa nudlarna och låt dem koka med i buljongen.
  5. Vänd slutligen i krabbköttet.

Basilikaolja

  1. Mixa all basilika med oljan. Sila av den gröna oljan. Salta och peppra.

Servering

  1. Servera soppan i koppar eller annan djup tallrik.
  2. Rippla över basilikaoljan och riv över osten på buljongen.
  3. Droppa till sist över lite citronsaft.