Krabba i rotfruktbuljong

koket.se
Krabba i rotfruktsbuljong
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Krabba i rotfruktbuljong

16 ingredienser

30 m

Krabba i rotfruktbuljong med tomat och basilika är både välsmakande, enkelt och festligt att bjuda på. En riktig fullpoängare med andra ord!

Se Håkan Thörnström laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Krabba i buljong

  • 1 bit rotselleri
  • 1 morot
  • 3 tomater
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 1 förp äggnudlar
  • 400 g krabbkött

Basilikaolja

  • 1 knippe basilika
  • 1 dl solrosolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • 100 g Arla Unika gammelknas, (ost)
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

Krabba i buljong

  1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar.
  2. Mixa tomat, lök, vitlök, vatten och vin.
  3. Sila tomatmixen och koka sedan rotfrukterna mjuka i tomatbuljongen. Tillsätt lagerblad.
  4. Krossa nudlarna och låt dem koka med i buljongen.
  5. Vänd slutligen i krabbköttet.

Basilikaolja

  1. Mixa all basilika med oljan. Sila av den gröna oljan. Salta och peppra.

Servering

  1. Servera soppan i koppar eller annan djup tallrik.
  2. Rippla över basilikaoljan och riv över osten på buljongen.
  3. Droppa till sist över lite citronsaft.