Köttfärssås med zucchinipasta

Köttfärssås med zucchinipasta
Foto: Ulrika Pousette
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Köttfärssås med zucchinipasta

24

5 steg att laga

16 ingredienser

25 min

Jag tycker att köttfärssås är något av det bästa man kan lägga i matlådan. Den är ofta godare dagen efter, och är så lätt att variera med olika tillbehör. / Ulrika

Receptet är från boken Kickstarta med Ulrikas matlådor, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 2 selleristjälkar
  • 0,5 morot
  • 1 tsk olivolja, att steka i
  • 250 g nötfärs
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 krm torkad basilika
  • 200 g krossade tomater
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk tomatpuré

Till servering

  • 1 zucchini
  • 125 g körsbärstomater, halverade
  • 1 dl parmesanost, grovriven
  • färsk basilika, att garnera med

Gör så här

  1. Strimla selleristjälkarna och skär moroten i små tärningar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel. Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter. Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
  3. Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop utan lock i ca 10 minuter.
  4. Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
  5. Fördela zucchinin i två matlådor med lock. Häll ner köttfärssåsen. Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer