Korv- och rotsaksgryta med pepparrotskräm

32 röster
ca 30 m
4
Korv- och rotsaksgryta med pepparrotskräm
Foto: TV4
ca 30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 4 fasta potatisar (stora)
  • 2 lagerblad
  • 2 kvist timjan
  • 1,5 l vatten
  • salt

Kräm

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Dela och skiva purjolöken.
  2. Fräs den i en stor kastrull tillsammans med lite olja. Tillsätt lagerblad och timjan till purjolöken.
  3. Skär ner korv och grönsaker i lika stora bitar. När purjolöken mjuknat tillsätt allt till kastrullen och slå på vatten så att knappt täcker. Låt sjuda tills potatisen är mjuk och börjar koka sönder.
  4. Blanda alla ingredienser till krämen, smaka av och låt vila till servering.
  5. Servera grytan när potatisen börjat gå sönder.
  6. Servera med en klick kräm.
3 december 2015