Korv- och rotsaksgryta med pepparrotskräm

koket.se
Korv- och rotsaksgryta med pepparrotskräm
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Korv- och rotsaksgryta med pepparrotskräm

15 ingredienser

ca 30 m

Enkel och god gryta med falukorv, potatis och palsternacka. Extra god med senaps- och pepparrotskrämen.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 4 fasta potatisar (stora)
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 1,5 l vatten
  • salt

Kräm

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Dela och skiva purjolöken.
  2. Fräs den i en stor kastrull tillsammans med lite olja. Tillsätt lagerblad och timjan till purjolöken.
  3. Skär ner korv och grönsaker i lika stora bitar. När purjolöken mjuknat tillsätt allt till kastrullen och slå på vatten så att knappt täcker. Låt sjuda tills potatisen är mjuk och börjar koka sönder.
  4. Blanda alla ingredienser till krämen, smaka av och låt vila till servering.
  5. Servera grytan när potatisen börjat gå sönder.
  6. Servera med en klick kräm.