Koreanska vegotacos
Koreanska vegotacos
19 ingredienser
40 min
Testa en ny variant av fredagstacosen. Denna variant är med underbara smaker och ingredienser från Korea. En läcker helgmiddag där alla kan samlas runt bordet och testa koreanska tacos.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Edamamefräs
- 1 purjolök, tunt skivad
- 200 g shiitakesvamp, grovt hackad
- 1 morot, riven (liten)
- 400 g edamamebönor, grovt hackade (utan skal)
- 4 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk strösocker
- 2 klyftor vitlök, rivna
- rapsolja, till stekning
Sås
- 1,5 dl vegansk majonnäs
- 2 msk gochujang
- 2 tsk sesamolja
- 1 klyfta vitlök, riven
Limepicklad rödlök
- 1 rödlök
- 2 limefrukter, i klyftor
Till servering
- 2 förp små tortillabröd (à 130 g)
- 2 gemsallad, blad separerade
- 12 babyplommontomater, tärnade
- 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
Gör så här
- Skala och skiva rödlök så tunt du kan, gärna med mandolin. Pressa på 1 lime och låt stå.
- Blanda allt till såsen. Ställ åt sidan.
- Stek purjolök, svamp och morot på hög värme tills det fått lite färg. Lägg i edamamebönor, soja, sesamolja, socker och rivna vitlöksklyftor, vänd runt och låt steka ihop i 2 minuter.
- Lägg ett helt salladsblad i varje tortillabröd. Lägg på edamamefräs, sås, tomater och limesyrad rödlök. Toppa med koriander och pressa på lime. Servera genast!