Koreansk råbiff på hjort

NYHET
Koreansk råbiff på hjort
Foto: TV4
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Koreansk råbiff på hjort

16 ingredienser

30 min

"Vi är vanedjur och tänker gärna att vissa saker ska serveras med vissa tillbehör, så behöver det självklart inte vara! Hjorten behöver exempelvis inte serveras med svartvinbärssky och råstekt potatis." /Erik Videgård

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Topping

  • 1 syrligt äpple, skalat och strimlat
  • 40 g rättika, skalad och strimlad
  • 2 msk limejuice

Råbiff

  • 400 g hjortfilé, fintärnad
  • 1,5 msk risvinäger
  • 2 msk soja (ljus)
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk salladslök, gröna delen i tunna skivor
  • 1 msk gochujang
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Servering

  • 4 äggulor
  • sesamfrön

Gör så här

Håll skärmen tänd

Topping

  1. Börja med toppingen genom att strimla äpple och rättika.
  2. Blanda strimlorna med limejuicen så att de marineras samtidigt som de inte oxiderar.

Råbiff

  1. Blanda samtliga ingredienser till råbiffen.
  2. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servering

  1. Forma färsen till fyra bollar som du sedan plattar till lätt.
  2. Gör en fördjupning på ovansidan av varje boll med baksidan av en sked.
  3. Lägg äggulan i fördjupningen.
  4. Strössla över äpple och rättika.
  5. Avsluta med sesamfrön.