Koreansk het glasnudelsallad med fläskkarré

Koreansk het glasnudelsallad med fläskkarré
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Koreansk het glasnudelsallad med fläskkarré

21 ingredienser

50 min

Glasnudelsallad i en god och smakrik dressing, massor med krispiga grönsaker och grillad fläskkarré som fått smak av en koreansk bulgogimarinad.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 skivor fläskkarré

Bulgogimarinad

  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk strösocker
  • 2 klyftor vitlök, rivna eller pressade
  • svartpeppar

Dressing

  • 1 dl gochujang
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 250 g körsbärstomater, halverade

Nudelsallad

  • 300 g glasnudlar
  • 1 gurka
  • 1 kålrabbi, i
  • 1 päron, hårt
  • 1 knippe rädisa

Garnering

  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda ihop allt till marinaden och slå över karrén. Vänd karrén och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten i kylen.
  2. Blanda ihop allt till dressingen. Pressa ner tomaterna, blanda och ställ åt i sidan.
  3. Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i iskallt vatten till nudlarna är helt kalla. Låt rinna av.
  4. Skär gurka, kålrabbi och päron i tändsticksstora stavar. Skiva rädisor och salladslök och ta plocka bladen från persiljan.
  5. Klipp ett kryss i nudlarna i silen och lägg sen i en bunke. Lägg i drygt hälften av alla skurna grönsaker samt päron. Häll i dressingen. Blanda runt väl.
  6. Grilla köttet till genomgrillat. Låt vila i 5 minuter. Skär i tunna skivor.
  7. Lägg upp nudelsalladen på ett salladsfat och toppa med skivat kött, resterande grönsaker och päron. Strö på salladslök och sesamfrön. Servera genast.