Koreansk het glasnudelsallad med fläskkarré

koket.se
Koreansk het glasnudelsallad med fläskkarré
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Koreansk het glasnudelsallad med fläskkarré

21 ingredienser

50 min

Glasnudelsallad i en god och smakrik dressing, massor med krispiga grönsaker och grillad fläskkarré som fått smak av en koreansk bulgogimarinad.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor fläskkarré

Bulgogimarinad

  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk strösocker
  • 2 klyftor vitlök, rivna eller pressade
  • svartpeppar

Dressing

  • 1 dl gochujang
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 250 g körsbärstomater, halverade

Nudelsallad

  • 300 g glasnudlar
  • 1 gurka
  • 1 kålrabbi, i
  • 1 päron, hårt
  • 1 knippe rädisa

Garnering

  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda ihop allt till marinaden och slå över karrén. Vänd karrén och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten i kylen.
  2. Blanda ihop allt till dressingen. Pressa ner tomaterna, blanda och ställ åt i sidan.
  3. Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i iskallt vatten till nudlarna är helt kalla. Låt rinna av.
  4. Skär gurka, kålrabbi och päron i tändsticksstora stavar. Skiva rädisor och salladslök och ta plocka bladen från persiljan.
  5. Klipp ett kryss i nudlarna i silen och lägg sen i en bunke. Lägg i drygt hälften av alla skurna grönsaker samt päron. Häll i dressingen. Blanda runt väl.
  6. Grilla köttet till genomgrillat. Låt vila i 5 minuter. Skär i tunna skivor.
  7. Lägg upp nudelsalladen på ett salladsfat och toppa med skivat kött, resterande grönsaker och päron. Strö på salladslök och sesamfrön. Servera genast.