Koreansk het glasnudelsallad med fläskkarré
Koreansk het glasnudelsallad med fläskkarré
21 ingredienser
50 min
Glasnudelsallad i en god och smakrik dressing, massor med krispiga grönsaker och grillad fläskkarré som fått smak av en koreansk bulgogimarinad.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 4 skivor fläskkarré
Bulgogimarinad
- 0,5 dl japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk strösocker
- 2 klyftor vitlök, rivna eller pressade
- svartpeppar
Dressing
- 1 dl gochujang
- 3 msk risvinäger
- 2 msk strösocker
- 1 msk sesamolja
- 2 msk japansk soja
- 2 msk rostade sesamfrön
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 250 g körsbärstomater, halverade
Nudelsallad
- 300 g glasnudlar
- 1 gurka
- 1 kålrabbi, i
- 1 päron, hårt
- 1 knippe rädisa
Garnering
- 2 salladslökar, tunt skivade
- 1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
- Blanda ihop allt till marinaden och slå över karrén. Vänd karrén och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten i kylen.
- Blanda ihop allt till dressingen. Pressa ner tomaterna, blanda och ställ åt i sidan.
- Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i iskallt vatten till nudlarna är helt kalla. Låt rinna av.
- Skär gurka, kålrabbi och päron i tändsticksstora stavar. Skiva rädisor och salladslök och ta plocka bladen från persiljan.
- Klipp ett kryss i nudlarna i silen och lägg sen i en bunke. Lägg i drygt hälften av alla skurna grönsaker samt päron. Häll i dressingen. Blanda runt väl.
- Grilla köttet till genomgrillat. Låt vila i 5 minuter. Skär i tunna skivor.
- Lägg upp nudelsalladen på ett salladsfat och toppa med skivat kött, resterande grönsaker och päron. Strö på salladslök och sesamfrön. Servera genast.