Koreansk gurksoppa

POPULÄRT
Koreansk gurksoppa
Foto: TV4/ Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Koreansk gurksoppa

9 ingredienser

10 m + tid i kyl

Sommarens svalkande njutningar är de kalla sopporna. Oi Naengguk som den här soppan heter är en härlig koreansk version med gurka.

Ingredienser

portioner
  • 3 gurkor, rivna grovt på rivjärn (små)
  • 140 g alger, torkade och uppblötta i vatten (wakamealger)
  • 1 tsk chilipeppar (kochugaru)
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk soja (ljus)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 l vatten
  • isbitar (till servering)
  • 2 tsk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Ta en stor skål och blanda gurkan och wakame med chilipeppar, vinäger, socker, soja och sesamolja. Låt stå i 10 minuter.
  2. Tillsätt vattnet och ställ i kylskåpet i två timmar.
  3. Tillsätt isbitar och sesamfrön vid servering.