Koreansk BBQ, Sebastian Schauermanns recept

Koreansk BBQ, Sebastian Schauermanns recept

Koreansk BBQ, Sebastian Schauermanns recept

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

26 ingredienser

1,5 h

Koreansk barbeque är en väldigt populär rätt på restauranger i Sydkorea men har även spridit sig ut i världen och finns representerat i alla världsdelar. På resturang går det oftast ut på att det är en grill mitt på bordet där kocken eller gästen grillar kött eller grönsaker framför sig.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner

Flankstek

  • 250 g flankstek, i 5mm skivor
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 salladslök
  • 1 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm svartpeppar

Kycklingfilé

  • 250 g kycklingfilé
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 päron

svamp

  • 200 g kungsmusseron

Ssämjang

  • 1 msk koreansk soyabönspasta (Doenjang)
  • 2 msk gochujang, pasta
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 salladslök, skivad
  • 1 jalapeño, hackad
  • 1 tsk sesamfrön, rostade

Tillbehör

  • Kokt rundkornigt Ris
  • morotsstavar
  • gurkstavar
  • Eksalladsblad
  • shisoblad
  • salladslök

Gör så här

Håll skärmen tänd

Flankstek

  1. Gnid in i köttet och låt det stå ca 1h innan du slänger det på grillen.
  2. Grilla ca 45 sek.

Kyckling

  1. Mixa slätt i en matberedare eller riv fint på rivjärn. Gnid in i kycklingen och låt det marinera i 1h.
  2. Grilla tills den är helt genomstekt, ca 5 min/sida.

Svamp

  1. Marinera med samma marinad som till flanken.
  2. Grilla på direktvärme ca 3 min på varje sida

Ssämjang#

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser.

Servering#

  1. Servera den mixade grillen i salladsblad med kimchi, ssämjang och färska grönsaker.