Koreansk BBQ, Sebastian Schauermanns recept

Koreansk BBQ, Sebastian Schauermanns recept

Koreansk BBQ, Sebastian Schauermanns recept

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

26 ingredienser

1,5 h

Koreansk barbeque är en väldigt populär rätt på restauranger i Sydkorea men har även spridit sig ut i världen och finns representerat i alla världsdelar. På resturang går det oftast ut på att det är en grill mitt på bordet där kocken eller gästen grillar kött eller grönsaker framför sig.

Ingredienser

portioner4 - 6

Flankstek

  • 250 g flankstek, i 5mm skivor
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 salladslök
  • 1 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm svartpeppar

Kycklingfilé

  • 250 g kycklingfilé
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 päron

svamp

  • 200 g kungsmusseron

Ssämjang

  • 1 msk koreansk soyabönspasta (Doenjang)
  • 2 msk gochujang, pasta
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 salladslök, skivad
  • 1 jalapeño, hackad
  • 1 tsk sesamfrön, rostade

Tillbehör

  • Kokt rundkornigt Ris
  • morotsstavar
  • gurkstavar
  • Eksalladsblad
  • shisoblad
  • salladslök

Gör så här

Flankstek

  1. Gnid in i köttet och låt det stå ca 1h innan du slänger det på grillen.
  2. Grilla ca 45 sek.

Kyckling

  1. Mixa slätt i en matberedare eller riv fint på rivjärn. Gnid in i kycklingen och låt det marinera i 1h.
  2. Grilla tills den är helt genomstekt, ca 5 min/sida.

Svamp

  1. Marinera med samma marinad som till flanken.
  2. Grilla på direktvärme ca 3 min på varje sida

Ssämjang#

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser.

Servering#

  1. Servera den mixade grillen i salladsblad med kimchi, ssämjang och färska grönsaker.