Kokta morötter, broccoli och rostade solrosfrön

Kokta morötter, broccoli och rostade solrosfrön
Foto: TV4
Niklas Ekstedt SMK
Niklas Ekstedt SMK

Kokta morötter, broccoli och rostade solrosfrön

6 ingredienser

20 min

Trevligt tillbehör där hälften av broccolin kokas och mixas till en len kräm och resten kokas lätt med morot. Toppa med knapriga solrosfrön.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g morötter, gärna knippmorötter
  • 1 broccoli
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk solroskärnor
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär av knopparna på broccolin.
  2. Koka hälften av broccolin ordentligt mjuk i lättsaltat vatten. Mixa den kokta broccolin slät med lite av kokvattnet och rapsolja. Smaka av med salt
  3. Koka morötterna och resterande broccoliknoppar kort i lättsaltat vatten, gärna så att de har lite krispig kärna kvar.
  4. Rosta solrosfröna gyllenbruna i en stekpanna.
  5. Servera krämen ljummen med kokta morötter, broccoli och de rostade solrosfrön.