Kokta morötter, broccoli och rostade solrosfrön

0 röster
20 min
4

Trevligt tillbehör där hälften av broccolin kokas och mixas till en len kräm och resten kokas lätt med morot. Toppa med knapriga solrosfrön.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g morötter, gärna knippmorötter
  • 1 broccoli
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk solrosfrön
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär av knopparna på broccolin.
  2. Koka hälften av broccolin ordentligt mjuk i lättsaltat vatten. Mixa den kokta broccolin slät med lite av kokvattnet och rapsolja. Smaka av med salt
  3. Koka morötterna och resterande broccoliknoppar kort i lättsaltat vatten, gärna så att de har lite krispig kärna kvar.
  4. Rosta solrosfröna gyllenbruna i en stekpanna.
  5. Servera krämen ljummen med kokta morötter, broccoli och de rostade solrosfrön.
24 oktober 2018

Laddar fler recept...