Kokt grön sparris med smörsås

NYHET
Kokt grön sparris med smörsås
Foto: Tv4

Kokt grön sparris med smörsås

2

7 ingredienser

20 m

Inled våren med en härlig rätt på kokt grön sparris, smörsås, gräslök och forellrom.

Ingredienser

portioner2
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 msk smör
  • salt
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 2 msk forellrom

Gör så här

  1. Skala och blanchera sparrisen i saltat vatten tills de är lite mjuka. Spara blancheringsvattnet. Ta upp och kyl ner i isvatten.
  2. Koka upp grädde och crème fraiche. Mixa i smöret och smaksätt med salt.
  3. Vid servering så värm sparrisen i blancheringsvattnet. Koka upp såsen, mixa den slät och rör sedan ner gräslök och forellrom. Koka ej såsen efter det.
  4. Lägg sparrisen på en tallrik och slå såsen över.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
elon - aggkokare

Perfekta ägg!

Så kokar du perfekta ägg - varje gång!

Läs mer