Kokt grön sparris med smörsås

Kokt grön sparris med smörsås
Foto: Tv4
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Kokt grön sparris med smörsås

7 ingredienser

20 m

Inled våren med en härlig rätt på kokt grön sparris, smörsås, gräslök och forellrom.

Ingredienser

portioner
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 msk smör
  • salt
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 2 msk forellrom

Gör så här

  1. Skala och blanchera sparrisen i saltat vatten tills de är lite mjuka. Spara blancheringsvattnet. Ta upp och kyl ner i isvatten.
  2. Koka upp grädde och crème fraiche. Mixa i smöret och smaksätt med salt.
  3. Vid servering så värm sparrisen i blancheringsvattnet. Koka upp såsen, mixa den slät och rör sedan ner gräslök och forellrom. Koka ej såsen efter det.
  4. Lägg sparrisen på en tallrik och slå såsen över.