Kokospannacotta med passionsfruktsgelé

Kokospannacotta med passionsfruktsgelé
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Matilda HSBJ-16
Matilda HSBJ-16

Kokospannacotta med passionsfruktsgelé

Av: Matilda

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

20 m + tid i kyl

En av desserterna på Matildas vinnande nyårsfat. En len och fin pannacotta på kokosmjölk toppad med passionsfrukt!

Testa även Matildas limebiskvier och Nyårsbakelse med blåbär och lemoncurd!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,75-1 dl gelésocker, multi

Passionsfruktsgelé

  • 10 passionsfrukter
  • 1,5 dl gelesocker, multi

Topping

  • 1 passionsfrukt
  • riven kokos

Gör så här

  1. Blanda kokosmjölk, grädde, vaniljsocker och gelesocker.
  2. Koka upp och låt koka 30 sekunder. Häll upp i glas och ställ in i kylen. Vänta tills det stelnat innan du gör gelén.
  3. Gröp ur passionfrukterna och lägg i en kastrull. Lägg i gelesockret och koka upp och låt koka i 30 sekunder. Häll gelen över pannacottan och ställ i kylen.
  4. Garnera med en passionsfruktsklyfta och rostade kokosflingor före servering.