Kokospannacotta med passionsfruktsgelé

16 röster
20 m + tid i kyl
6
Kokospannacotta med passionsfruktsgelé
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

En av desserterna på Matildas vinnande nyårsfat. En len och fin pannacotta på kokosmjölk toppad med passionsfrukt!

Testa även Matildas limebiskvier och Nyårsbakelse med blåbär och lemoncurd!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

Visa mer
20 m + tid i kyl
6

Du behöver

Pannacotta

  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,75-1 dl gelésocker multi

Passionsfruktsgelé

  • 10 passionsfrukter
  • 1,5 dl gelesocker multi

Topping

  • 1 passionsfrukt
  • kokosflingor

Gör så här

  1. Blanda kokosmjölk, grädde, vaniljsocker och gelesocker.
  2. Koka upp och låt koka 30 sekunder. Häll upp i glas och ställ in i kylen. Vänta tills det stelnat innan du gör gelén.
  3. Gröp ur passionfrukterna och lägg i en kastrull. Lägg i gelesockret och koka upp och låt koka i 30 sekunder. Häll gelen över pannacottan och ställ i kylen.
  4. Garnera med en passionsfruktsklyfta och rostade kokosflingor före servering.
15 december 2016

Laddar fler recept