Matildas limebiskvier

Matildas limebiskvier
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
30 m

Du behöver

Botten

  • 275 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Fyllning

  • 200 g smör, mjukt
  • ca 2,5 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 lime, saft och skal
  • 1 knivsudd äkta vaniljpulver
  • 200 g vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och blanda i äggvitan lite i taget. Blanda med elvisp till en slät, ganska tjock och klumpfri smet.
  3. Fyll en spritspåse (utan tyll), och spritsa ur runda små bottnar, stora som en 5-krona.
  4. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
  5. Blanda det mjuka smöret med florsockret och äggulan. Rör till en jämn smet. Tillsätt limejuice, limeskal och vaniljsocker.
  6. Fyll en spritspåse (utan tyll) med smörkrämen och spritsa ut en rejäl klick på varje mandelbotten. Tag en kniv och bred ut krämen så hela botten täcks. Ställ biskvierna kallt.
  7. Smält 200 g vit choklad. Doppa biskvierna i chokladen medan de fortfarande är kalla. Strö eventuellt över lite strössel. Förvara svalt.
Kommentera receptet

Fler goda recept