Kökets trädgård avsnitt 10 Odla kål

Kökets trädgård avsnitt 10: Odla kål

Att odla bladkål är så kul - och så enkelt! Bladkål innefattar allt från grönkål, svartkål, blomkål, broccoli, brysselkål, kålrabbi, rödkål, savojkål, spetskål, vitkål, pak choi och massor av spännande asiatiska kålsorter. Med bladkål menas alltså den unga växten med lösa blad innan de växer till sig och bildar en fast huvudkål som många sorter gör. Häng med i detta avsnitt när Paul Svensson odlar olika sorters kål - och bjuder på en himmelsk linguini med bladkålspesto!
koket.se
Kökets trädgård avsnitt 10 Odla kål

Mer gott med kål

Ljuvlig bladkålspesto
Ljuvlig bladkålspesto

Ljuvlig bladkålspesto

Gör en superenkel och fräsch pesto på svart- eller grönkål. Perfekt att ha redo i kylskåpet att piffa vardagspastan med

7 goda kålsorter att odla hemma
Kålartikel omslag

7 goda kålsorter att odla hemma

Mättande, hälsosamt, krispigt, trendigt och traditionellt på samma gång! Går det att hitta en bättre grönsak än kål? Kål blir en otippat mångsidig råvara att använda i matlagningen och rolig att odla hemma. Här är 7 olika populära sorter!

Grönkål
Zeta Pinsa med grönkål och burrata

Grönkål

Grönkål - en riktig supergrönsak som det är svårt att få nog av! Här hittar du våra goda recept med den gröna favoriten i fokus.

Alla avsnitt av Kökets trädgård
Kökets trädgård källsida

Alla avsnitt av Kökets trädgård

Kökets trädgård är ett odlings- och matprogram med prisade kocken och odlingsentusiasten Paul Svensson. Programmet visas varje fredag klockan 11:20 i Nyhetsmorgon.

Gott med pak choi!
Chilinudlar med hemgjord japansk chiliolja

Gott med pak choi!

Pak choi härstammar från Kina och är en bladkål. Pak choi som också kallas sellerikål eller kinesisk kål började odlas i Europa så sent som på 1980-talet. Den är rik på A, C och K-vitamin och är enormt lättodlad även i vårt klimat, en riktig favorit bland hobbyodlare. Dess milda smak passar i många rätter, både som färsk men också tillagad. Här har vi samlat några av kockarnas favoriträtter med pak choi.