Ljuvlig bladkålspesto

koket.se
Ljuvlig bladkålspesto
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Ljuvlig bladkålspesto

10 ingredienser

25 min

Den här fräscha peston gjord på svart- och grönkål är superenkel att göra själv - och perfekt att piffa upp pastan eller salladen med.
Serveringsförslag från Paul Svensson: Linguini med bladkålspesto och knaperstekt panchetta

Odla kål - här är 7 goda kålsorter
Odla kål Pixabay

Odla kål - här är 7 goda kålsorter

Att odla kål är både kul och enkelt - och otroligt nyttigt! Här är 7 goda kålsorter att odla hemma

Läs mer

Se alla avsnitt av Kökets trädgård
Kökets trädgård avsnitt 7 Paul torka chili

Se alla avsnitt av Kökets trädgård

Följ med Paul och inspireras att sätta igång odlingar hemma på balkongen, trädgården eller växthuset.

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Bladkålspesto

  • 100 g svartkål (el grönkål)
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 50 g parmesanost, riven
  • 1 klyfta vitlök (alt ramslök)
  • 1 citron, zesten
  • 1 dl solroskärnor (el pinjekärnor)
  • 1-2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa samtliga ingredienser till en grovröra. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Häll upp på burk och jämna till. Täck med olja så inget sticker upp, då håller den i veckor.