Blåbärspaj

Blåbärspaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Blåbärspaj

23

11 ingredienser

1h 10 min

En len och god klassiker på den svenska sommaren. Pajen går förstås också bra att göra på frysta bär.

Ingredienser

portioner8

Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 200 g frysta blåbär
  • strösocker

Smuldeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mandelspån

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajskalet i en matbredare.
  2. Pressa ut degen i en pajform.
  3. Ställ pajskalet i frysen i cirka 30 minuter.
  4. Blanda smuldegen med fingrarna.
  5. Lägg blåbären och sockret i pajskalet och täck med smuldegen.
  6. Ställ in i ugn i 200 grader i 25 minuter.