Anders saftiga lingonbröd
Anders saftiga lingonbröd
13 ingredienser
14h
Ett gott och saftigt bröd som förbereds dagen innan det är dags för gräddning.
Ingredienser
Dag 1:
- 2 dl vatten, kokande
- 40 g solroskärnor
- 100 g rågkross
- 5 g torr koriander
- 10 g salt
Dag 2:
- deg från dag 1 och 2 dl vatten
- 2 dl vatten
- 400 g siktat mjöl
- 200 g vetemjöl
- 30 g jäst
- 160 g mörk sirap
- 150 g lingon
- 50 g vetemjöl
Gör så här
- Dag 1: Blanda alla ingredienserna i en bunke och låt stå över natten, eller cirka 8 timmar.
- Dag 2: Rör ut jästen i ljummet vatten (37 grader). Blanda i degen från dag 1 och alla övriga ingredienser utom lingon och 50 g vetemjöl. Kör degen i matberedare 10 minuter.
- Tillsätt lingon och resterande mängd vetemjöl. Blanda i 3 minuter till och låt det sedan jäsa i 4-5 timmar. Sätt ugnen på 180 grader.
- Slå upp degen i en form och baka i mitten av ugnen cirka 30-40 minuter.