I samarbete med
Be-håll-bara maten är en miniserie om hållbar mat med Siri Barje. Följ med när Siri träffar bonden Nils Jönsson och pratar om svensk mat, matsvinn och mat i säsong. Vi får såklart hänga med Siri in i köket och laga riktigt goda vegetariska rätter.
02:41
Siri Barje berättar varför just hon väljer vegetarisk mat och lagar en härlig, vegetarisk tomatsoppa.
02:32
Hur vet man vilka grönsaker som är i säsong? Siri Barje träffar bonden Nils Jönsson och pratar om mat i säsong och lagar en vegetarisk säsongsanpassad pyttipanna.
02:45
Siri Barje träffar bonden Nils Jönsson och pratar om hur vi kan minska matsvinnet. I Siris kök lagar hon senare en riktigt god matsvinns-burgare.
02:56
Siri Barje besöker bonden Nils Jönsson och pratar om skillnaden på svenska och importerade råvaror. Dessutom bjuder hon in oss i köket och lagar en krämigt god rödbetssallad.
För en ännu bättre Play-upplevelse, använd dessa ikoner i spelaren: