Vegetarisk pyttipanna på säsongens rotfrukter

2 röster
40 m
4

Säsongens goda vegopytt med svamp, spenat, inlagda rötbetor och dijonsenap.

Tips! Byt och välj grönsaker eller rotfrukter efter vad som är i säsong.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g svamp
  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 150 g rotselleri
  • 100 g färsk spenat
  • rapsolja

Servering

  • inlagda rödbetor
  • dijonsenap
  • färsk persilja, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv svampen med händerna till mindre bitar och och stek tills gyllene. Häll av på en tallrik.
  2. Skär potatis, morot och rotselleri i bitar. Stek i lite olja i samma panna som du stekt svampen i.
  3. Skiva löken. Tillsätt till stekpannan. Stek pytten tills potatisen känns mjuk.
  4. Tillsätt svampen och rör runt. Tillsätt spenat, rör runt samt salta och peppra.
  5. Servera pytten med rödbetor, dijonsenap och persilja.
Tips!
Behåll-bara-maten

Siri Barjes miniserie

Se alla avsnitt från miniserien Be-håll-bara maten >>

30 september 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...