• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vegetarisk pyttipanna på säsongens rotfrukter

POPULÄRT
Vegetarisk pyttipanna på säsongens rotfrukter
Foto: Köket
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegetarisk pyttipanna på säsongens rotfrukter

5 steg att laga

10 ingredienser

40 m

Säsongens goda vegopytt med svamp, spenat, inlagda rötbetor och dijonsenap.

Tips! Byt och välj grönsaker eller rotfrukter efter vad som är i säsong.

läs mer
Annons
Felix Halloumipytt i ugn med örtsås

Felix tipsar! Fler goda vegorätter >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 250 g svamp
  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 150 g rotselleri
  • 100 g färsk spenat
  • rapsolja

Servering

  • inlagda rödbetor
  • dijonsenap
  • färsk persilja, till garnering

Gör så här

  1. Riv svampen med händerna till mindre bitar och och stek tills gyllene. Häll av på en tallrik.
  2. Skär potatis, morot och rotselleri i bitar. Stek i lite olja i samma panna som du stekt svampen i.
  3. Skiva löken. Tillsätt till stekpannan. Stek pytten tills potatisen känns mjuk.
  4. Tillsätt svampen och rör runt. Tillsätt spenat, rör runt samt salta och peppra.
  5. Servera pytten med rödbetor, dijonsenap och persilja.
TIPS!
Behåll-bara-maten

Siri Barjes miniserie

Se alla avsnitt från miniserien Be-håll-bara maten >>