Lammfrikadeller i tomatsås

Foto: TV4
Lammfrikadeller i tomatsås
18 ingredienser
Överraska familj och vänner med lammfrikadeller i härlig tomatsås!
Ingredienser
- 300 g lammfärs
- 2 ägg
- 2 msk dijonsenap
- 1 dl ströbröd
- 1 gul lök, riven
- 1 klyfta vitlök, riven
- salt
- peppar
- 1 gul lök, finhackad
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl olivolja
- 1 tsk starkt paprikapulver
- 1 msk oregano
- 500 g krossade tomater
- 1 tsk ättika
- 2 tsk strösocker
- salt
- peppar
Gör så här
- Frikadeller: Blanda ströbröd, ägg, senap och lök, låt svälla i ett par minuter. Blanda i färsen och smaksätt med salt och peppar. Forma till små bollar.
- Tomatsås: Fräs löken med kryddorna och tomatpurén i en liten skvätt olivolja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, ättika, socker och den resterande olivoljan. Salta och peppra. Lägg på lock och låt puttra i 10 minuter. Lägg sedan i frikadellerna i 5 minuter på medelvärme.
- Severa förslagsvis med nykokt pasta.