Fläskroulader med kapris, bacon och savojkål

Foto: TV4
Fläskroulader med kapris, bacon och savojkål
16 ingredienser
Kocklandslaget bjuder på riktigt härlig husmanskost.
Ingredienser
- 12 schnitzlar (à 40 g)
- dijonsenap
- 1 förp bacon
- 1 gul lök
- 1 dl kapris
- 2 tärningar köttbuljong
- 4 dl vatten
- 1 msk svartvinbärsgelé
- 1 lagerblad
- 1 dl Milda mat
- 0,25 savoykål
- majsstärkelse
- 1 tsk farinsocker
- rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Banka försiktigt ut schnitzlarna så att de blir tunna. Pensla på lite dijonsenap och krydda sedan med salt och peppar.
- Finhacka löken och strimla ner baconet i 1 cm bitar. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna med rapsolja och lägg i baconet. Låt det bryna ett par minuter innan du lägger ner schnitzlarna och löken.
- Låt schnitzlarna ta färg och slå därefter på vatten, buljontärningarna, matlagningsgrädde, lagerblad och gelén. Bräsera under lock i ca 20 minuter på medium värme.
- Skär savojkålen i grova kuber och slunga runt dem i lite rapsolja och farinsocker. Red eventuellt av med maizena. Det ska vara lite motstånd i kålen.
- Lägg i kålen i stekpannan innan servering. Servera med kokt potatis.