Senaps- och dillsmaksatt potatis med pepparrökt lax

Senaps- och dillsmaksatt potatis med pepparrökt lax
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Senaps- och dillsmaksatt potatis med pepparrökt lax

14 ingredienser

20 min

En god och riktigt snabb rätt som fungerar både som huvudrätt för 4 personer eller som förrätt för 8-10.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 240 g färskrökt lax
  • svartpeppar
  • rosépeppar
  • vitpeppar
  • 8 potatisar, skalade och kokta
  • 100 g sockerärtor
  • 60 g skånsk senap
  • 2 tsk strösocker
  • 16 g dill, skuren
  • 40 g majonnäs
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 msk crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Bena eventuellt ur laxen. Krydda den med olika typer av peppar efter smak. Använd gärna en kvarn och tryck in kryddorna med handflatan i laxen.
  2. Skär potatisen i centimeterstora skivor. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och koka sockerärterna lätt, låt sedan svalna.
  3. Blanda skånsk senap, socker, dill, majonnäs, rödlök och crème fraîche i en stor skål. Smaka av blandningen med salt och peppar. Vänd ner potatisskivorna och sockerärterna i blandningen.
  4. Vänd potatisskivorna och sockerärterna i blandningen. Lägg skivad pepparrökt lax på den senaps- och dillsmaksatta potatisen och servera.