Linssoppa med curry och ångad spätta

Foto: TV4
Linssoppa med curry och ångad spätta
11 ingredienser
Linssoppa är både gott, nyttigt och billigt.
Ingredienser
- 500 g rödspättafilé
- 1 rödlök, hackad
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 1 tsk curry
- 3 potatisar, skurna i tärningar
- 1 l hönsbuljong
- 1 förp krossade tomater
- 2 dl röda linser
- 1 limefrukt
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Fräs löken, potatisen och curryn på mediumvärme. Slå på buljongen och låt koka upp i 5 minuter.
- Tillsätt linser och sjud i 10 minuter.
- Portionera fisken och krydda med salt och vitpeppar samt skalet av limen. Lägg i ugnsform.
- Baka av i ca 8 minuter på ånga i ugnen. Har du ingen ångugn går det även att baka i vanlig ugn, men slå på 1 dl vatten och baka i 100° i ca 10 minuter.
- Servera soppan toppad med fisken.