Linssoppa med curry och ångad spätta

Linssoppa med curry och ångad spätta
Foto: TV4

Linssoppa med curry och ångad spätta

11 ingredienser

Linssoppa är både gott, nyttigt och billigt.

Ingredienser

portioner
  • 500 g rödspättafilé
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 tsk curry
  • 3 potatisar, skurna i tärningar
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl röda linser
  • 1 limefrukt
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken, potatisen och curryn på mediumvärme. Slå på buljongen och låt koka upp i 5 minuter.
  2. Tillsätt linser och sjud i 10 minuter.
  3. Portionera fisken och krydda med salt och vitpeppar samt skalet av limen. Lägg i ugnsform.
  4. Baka av i ca 8 minuter på ånga i ugnen. Har du ingen ångugn går det även att baka i vanlig ugn, men slå på 1 dl vatten och baka i 100° i ca 10 minuter.
  5. Servera soppan toppad med fisken.