Ångad kolja med grönsaksfriccasé

Foto: TV4
Ångad kolja med grönsaksfriccasé
15 ingredienser
En härligt smaskig fisk med krämig friccasé.
Ingredienser
- 600 g koljafilé
- 2 Lipton Red Tea-påsar
- 2 msk olivolja
- 0,5 dl vatten
- 1 citron
- 1 hönsbuljongtärning, upplöst i 2 dl vatten
- 2 morötter, slantade
- 1 bit vitkål, strimlad
- 1 förp sockerärtor, strimlade
- 1 msk maizenaredning
- babyspenat
- salt
- vitpeppar
- solroskärnor, rostade
- potatis, kokt
Gör så här
- Kolja: Salta koljan, portionera upp och lägg i ugnsfast form. Ringla över olivolja och skär citronen i bitar. Lägg citronerna i formen tillsammans med tepåsarna och vattnet. Krydda med vitpeppar och täck över formen med plastfilm. Grädda i ca 8 minuter på ånga i ugnen. Går även att göra i vanlig ugn, men slå på 1 dl vatten och grädda istället i 100° i ca 10 minuter
- Friccasé: Koka upp hönsbuljongen och tillsätt morötter och vitkål. Låt koka i 3 minuter och vänd sedan i sockerärtor. Koka upp igen och sila sedan av vätskan i ny kastrull. Koka upp vätskan och red med maizenan. Vänd i grönsakerna och spenaten samt vätskan från fisken. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt potatis och rostade solrosfrön.