Rostad blomkålssoppa med krutonger och rökt bog

9 röster
4
Rostad blomkålssoppa med krutonger och rökt bog
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g blomkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 dl Milda mat
  • 5 dl vatten
  • 0,5 citron
  • salt
  • 2 skiva rågbröd, i tärningar
  • 4 skiva rökt bog
  • krasse

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken.
  2. Skär blomkålen i grova bitar och lägg på en plåt tillsammans med lök och vitlök. Rosta på 175 grader tills de är mjuka och fått gyllene färg.
  3. Koka upp vätskan med buljongen.
  4. Mixa blomkålen med vätskan till en slät soppa med stavmixer eller i en blender. Smaka av med citron och salt.
  5. Skär ner bogen och stek tills det börjar få färg och lägg i brödet och låt det bli krispigt. Lägg på papper för att suga upp överflödigt fett.
  6. Servera soppan med krutonger, bog och krasse.
29 april 2009