Matjesillmacka

0 röster
4
Matjesillmacka
Foto: TV4

Sillmacka är inte bara klassisk svensk mat, utan också en av det nyttigaste man kan äta.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 matjesillsfiléer
  • 4 kokta potatisar, skivade
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 citron
  • 4 skivor grovt bröd
  • 1 msk pepparrot
  • wasabi
  • dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stek brödet.
  2. Skiva matjesillen.
  3. Stek potatisen i smör och olivolja, salta och peppra. Tillsätt soja, fisksås och citronjuice.
  4. Stek äggen till en äggröra. Salta och peppra.
  5. Bred ett tunt lager wasabi på brödskivorna. Lägg sedan på äggröra följt av potatis och sill.
  6. Toppa med skivad rödlök, dill och riven pepparrot.
10 juni 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept