Bräserad lårfilé av kyckling med smak av dragon

Foto: TV4
Bräserad lårfilé av kyckling med smak av dragon
17 ingredienser
Kyckling är jättegott en måndag!
Ingredienser
- salt
- peppar
- 600 g kycklinglårfilé
- 2 msk rapsolja
- 1 msk dragon
- 1 dl schalottenlök, hackad
- 3 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 4 morötter, i slantar
- 1 palsternacka, i bitar
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk crème bonjour Bleu
Äppelsalsa
- 2 äpplen
- 0,33 spansk peppar, finhackad
- 1 dl äpplemos, sockerfri/lågkalori
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 msk schalottenlök, finhackad
Gör så här
- Kyckling och rotfrukter: Salta och peppra kycklingen, värm upp en stekpanna och bryn kycklingen i 1 msk rapsolja. Lägg i löken och låt den bli mjuk, slå på vatten och lägg i buljongtärning. Låt koka upp och sjuda i 5 minuter. Lägg sedan i rotfrukter, riven vitlök och hackad dragon, låt sjuda i 10 minuter och tag upp kycklingen. Sila sedan de kokta rotfrukterna men spara vätska. Mixa rotfrukterna i en kannmixer till en slät puré. Smaksätt med crème bonjour, vinäger, salt och peppar.
- Äppelsalsa: Fräs löken med chili i olivolja, blanda i moset och rör runt. Tag av från värmen. Skala och tärna äpplena i små tärningar, blanda med övriga ingredienser och smaksätt med salt. Garnera rätten med ärtskott.