Örtgrillad fläskkarré med potatis- och tomatsallad

Foto: TV4
Örtgrillad fläskkarré med potatis- och tomatsallad
14 ingredienser
Perfekt sommarkäk som kan passa en vanlig vardag, lika gärna som en fredagskväll.
Ingredienser
- 4 bitar karré
- 1 förp herbs, torr marinad
- 4 potatisar
- 4 tomater
- 1 rödlök
- 1 klyftar vitlök
- 3 msk olja
- salt
- peppar
Avokadoröra
- 2 avokador
- 2 tomater
- 0,5 citron, saft
- salt
- peppar
Gör så här
- Gnid in köttet med lite mer än hälften av den torra kryddblandningen.
- Skär potatisen i 1 cm tjocka skivor, grilla dem 2 minuter på varje sida.
- Lägg en bit folie på grillen och lägg på potatisen, vik upp kanterna.
- Riv vitlöken och blanda den med resterande av kryddorna och oljan. Blanda runt och pensla på potatisen.
- Dela tomat och grilla den lite tillsammans med löken, lägg sedan på potatisen och låt ligga och dra sig.
- Börja grilla karrén.
- Dela tomat och skär bort kärnhuset, pressa kärnhus i en sil. Blanda saften med citron och mosa sedan ner avokadon. Salta och peppra. Tärna ner tomatköttet och blanda i avokadoröran.