Lammlägg med rödvin, rostade rotfrukter och fetaostkräm

Foto: TV4
Lammlägg med rödvin, rostade rotfrukter och fetaostkräm
25 ingredienser
En god och smakrik vardagsrätt.
Ingredienser
- 4 lammlägg med ben
- 75 cl rött vin
- 2 gula lökar
- 4 klyftor vitlök
- 2 tomater
- 1 morot
- 5 kvistar rosmarin
- 5 kvistar timjan
- 1 lagerblad
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk vitpeppar
- salt
- strösocker
Dag 2, 48 timmar senare:
- 8 mandelpotatisar
- 4 morötter
- 2 palsternackor
- 1 bit rotselleri
- timjan
- rosmarin
- vitlök
- rapsolja
- salt
- svartpeppar
- 100 g fetaost
- 1 dl Milda fraiche
Gör så här
- Börja med att gnida in lammläggen med salt och sockeirka 20 g/kg.
- Lägg dem i en bunke och slå på vinet. Skär ner alla grönsakerna och lägg dem tillsammans med kryddorna, täck och sätt in i kylen i 48 timmar.
- Dag 2: Ta ut lammet från kylen och sila av vinet i en kastrull. Koka upp detta och slå det över lammläggen och grönsakerna igen, sätt in i ugnen med lock på och låt stå i cirka 4-5 timmar på 98 grader.
- Under tiden kan man göra i ordning de rostade rotfrukterna. Skär ner i lite större bitar och lägg på en oljad ugnsplåt smaka upp med vitlök, salt och örterna, rosta på 175 grader i 15 minuter.
- Blanda samman crème fraiche och feta ost. Servera.