Lammlägg med rödvin, rostade rotfrukter och fetaostkräm

Lammlägg med rödvin, rostade rotfrukter och fetaostkräm
Foto: TV4

Lammlägg med rödvin, rostade rotfrukter och fetaostkräm

25 ingredienser

En god och smakrik vardagsrätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 lammlägg med ben
  • 75 cl rött vin
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 tomater
  • 1 morot
  • 5 kvistar rosmarin
  • 5 kvistar timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • salt
  • strösocker

Dag 2, 48 timmar senare:

  • 8 mandelpotatisar
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 bit rotselleri
  • timjan
  • rosmarin
  • vitlök
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • 1 dl Milda fraiche

Gör så här

  1. Börja med att gnida in lammläggen med salt och sockeirka 20 g/kg.
  2. Lägg dem i en bunke och slå på vinet. Skär ner alla grönsakerna och lägg dem tillsammans med kryddorna, täck och sätt in i kylen i 48 timmar.
  3. Dag 2: Ta ut lammet från kylen och sila av vinet i en kastrull. Koka upp detta och slå det över lammläggen och grönsakerna igen, sätt in i ugnen med lock på och låt stå i cirka 4-5 timmar på 98 grader.
  4. Under tiden kan man göra i ordning de rostade rotfrukterna. Skär ner i lite större bitar och lägg på en oljad ugnsplåt smaka upp med vitlök, salt och örterna, rosta på 175 grader i 15 minuter.
  5. Blanda samman crème fraiche och feta ost. Servera.